Vi gillar marknader

Osthuset_på_marknad

Under många många år har vi åkt ut på Julmarknader. Det är ofta här vi hittar nya produkter och nya leverantörer. Småskaliga som närproducerande.

Under årens lopp har vi även här fått många stamkunder, som här möter upp oss för att få årets lagring av whisky cheddar till Julbordet.

Osthusets julsortiment på turné

  • Whisky Cheddar, årets lagring minst 24 månader
  • Brännvinsost 16-20 månaders lagring
  • Småländsk Hemost
, septemberystning
  • Grottlagrad Gruyère
, en härlig "Reserva" lagring
  • Stilton
  • Pepparkakor/Knäckebröd
  • Osthusets favoritmarmelader
, Lenas ostmarmelad och plommontomatmarmelad
  • Skånsk Enrisrökt Korv
  • Rökt Rådjursbog (endast på vissa marknader, bland annat Björnstorp)

Marknader 2016

Mer information kommer när vi bokat in marknader för 2016.

Lite Ost Tips

Rökta matvaror vill inte ligga i plast, de vill andas och torka.

En parafinerad obruten ost, typ cheddar/hemost kan sparas upp till två år i vanligt kylskåp. Gör som förr, lagra din egna julost.

Delade ostbitar ska ätas och inte sparas då nydelad ost är godast. Önskar man ändå spara en halv cheddar/brännvinsost så badda ytan med whisky/brännvin efter tycke och smak, göm sedan osten under lite folie eller linneduk som man gjorde förr.

Portvins eller sherrylagra din favoritmögelost i ett litet krus. Godis!